Indulgence pedicure and retail therapy

on Monday, November 24, 2008


Ahhhhhhhh... so relaxing! went for a pedicure at OU. tue pon setelah dipakse mama n abah. hahahhahha. Since my belly is getting bigger n BIGGER....x boleh nak tunduk or angkat kaki nak bersihkan kaki sendirik. hahahhahhaha. sian kan? usually they will help me to trim the nails...tapi nak cuci2 nie leceh la....hahahhaha.

After that.... i entered jusco while mama tgh meredeem ape ntah. so, while waiting for mama... i went to the kids department. x plan ape pon..mama came down..we ended up buying stuffs for my baby. fun! sonok gile! hahahhaha. anyways.... we just bought 50% of the required stuffs listed for him.

what we bought:
1) 11 baju lepak2 at home and tido for him...jadikla total of 17 baju2 rumah for him...so far la...
2) 3 diaper covers
3) nursing pads
4) baby's manicure set
5) brush set
6) 5 bath towels
7) 6 face towels
8) 2 hooded blankets
9) changing mat
10)baby powder puff
11)socks, mittens, hats
12)2 baby binders-ok....nie part yg mmg x pernah tau. ade ek baby binder or lebey tepat agik barut? hahahaha...i thought only mothers wear binders during confinement. hahahhaha.
hailahhhh..me being org yg tatau pape thought that nape nak kene banyak2. nape bath towel sampai 5. nape baju utk kat rumah/tido kene banyak2. just one word from mama....hygienic. hm....okla.... i trust u la... hehehheh. bukan ape.....at least i know manela ilang duit nie...hehheheh.
hm...most of the stuffs bought barang2 disney baby and characternye mickey mouse. mostly blue...adela kaler2 lain.... and of course no pink! hahahhaha. so Kerol Laling....jom la kite doa Dr. Maziah x salah tgk. hahahahaha. tak kot..... 8x scanned.....betul la kot....hehehheh.

rasenye tue jek kot.... hehehheh. tataula kot ade yg termissed. we'll buy other things nanti2..... balik jek rumah, i asked our maid to wash all the clothes, towels, socks, mittens and hats. senang sket. nanti leh terus pakai jek.

ok....maybe end of this month x pon early december.... a makcik will come to my house to massage me. aahhhhhhh bestnyeeeee. nope...bukan lenggang perut.... dah confirm c-sec... nak lenggang ape nye... hehehhehe. just want to pamper my body. ahhhhhhhh. sure gonna love it! yayyyy!!!!

-ADIE-

10 comments:

beba said...

beshnye pedicure..xpenah wat pon..haha..but i can still sabun2 kaki sendri while mandi..n trim kuku kaki sendri..:D

beshnyer shopping..semalam my mom ade tepon..dari cara dier cakap kadang2 rasa cam xcukup jek baju2 yg aku beli tu..maybe nk bli baju yg murah2 plak (plain white) just ntuk pakai kat umah..slama ni dok asik tgk yg cantek2 la..wording besh2 laa..haha..

urut ni bgus gak kot..last month aku pon ade g berurut kat kampung..aku percaye la sbb dier ni makcik anas pn..n mak mentua aku pon dok berurut ngan dier dolu2..before berurut tu kat ankle kiri aku mmg slalu sakit..jalan pon xle lama sgt..pas urut cam tros da xsaket da kat situ..mengikut kate makcik tu kat belah kiri aku tu ade angin..huu..

Adie said...

hehehheh tuela...tujuan aku nak buang sume angin2 nie jek... dah x tahan sgt2 dah....asek angin jek keje...tue yg muntah jek nie....ko sampai agik???? bestnyeeeeeeeee... hahhahah aku nie....mmg sejak eksiden nak potong kuku kaki payah....mcm kene duduk atas kusi pastue kaki tue angkat sbb aku xleh nak tunduk.... skang pulak....nak angkat kaki pon dah xleh. perot dah menghalang sume pergerakan. hahahhaha. nak sabun pon kene pakai berus hahahahh. mandi pon kene duk atas kusi. hahahha. mak aku siap taruk kusi dlm toilet. mase mule2 balik mesia lepas eksiden pon mmg mandi duk atas kusi. tapi pastue xde dah. nie kene pakai semule. hahaha. tuela mak aku duk kate baju utk tido ngan kat umah tue kene banyak2. baju cantek2/jalan2 kemudian sket pon xpe. sbb tgh dlm pantang takkan nak merayau2. hahhahha. aku ikot jek. x pernah ade anak. hahahhah.

beba said...

haha..mmg la camtu pon potong kuku kaki..duduk then angkat kaki..xpenah lagi aku wat style lain..hehe..

besar tol la perut ko ek..kasi la gambo sket..hoho..

ok la ko ade penasihat shopping..kitorang ni aku ngan anas jek..mak aku ade la cite2 sket..tp da g shopping ni heboh mata tu dok tgk yg comel2 n cantek2 tu..hehe..

Adie said...

ooo ek...hahahhaha. aku selame nie potong kuku duk kat lantai...ahhahhahah. gambo perot nanti aku taruk dlm blog... tapi lepas jumpe doctor la....kang byk pulak entry nak kene buat... hahahha. aku nye next appointment 10/12 nie. agik 2 minggu aku taruk ye.... ko pon sile la taruk. sbb ko agik senior....aku nie awal sbb nak c-sec jek....hahahhahah. tataula perot aku nie kategori beso ke kecik. tapi aku mmg payah nak bengkok kaki pon sejak eksiden. dah sethn aku semayang pon kene duduk atas katil. jamban lak....kene jamban duduk jek.

Iffah said...

patinhoho...bestnye shopping kan..byknye bj hehehe..jgn bli bj newbi=orn bayk sgt..bykkan bli yg size 0-3mths..sbb baby cpt membesar (baby aku la contohnye hoho)..

pastu dlu time shopping dok borong yg body jumper suit skali ngn socks tu..skali baby sgt pjg, br umur sminggu dh xmuat nk pkai haha..and mak sound kata utk infant ni bykkan bli bj yg butang dpn, sng sket nk tukar bj dia compare to rompers n jumper suit..and its true hehe..

Adie said...

mmg beli baju butang depan.... tue pon naseb la mama ikot skalik...kalo ikotkan sendirik...mmg pakai main angkut jek... agik satu mama kate senang baju butang depan nie, senang nak pakaikan xdela nak kene bengkok2 sgt tangan dia kalo sarung2 nie... haah... baju sume 0-3 mths.... thanks to mama jugak. hahahhaha. kalo sendirik la yg beli sume...mmg tataula ape jadik.... hahahha. husband pulak xde. leceh nak kene pk sorang2. mujur mama ikot. hehehheheh.

beba said...

hahaha..kalu ade hasben pon same gak adie..si anas la suke yg one-piece bodysuit ni..tp yg ade sock kat kaki tu ade bli satu jek..kot..hoho..yg butang depan pon ade..xsure la cukup ke xni..

kalu pegi shopping ngan mak mesti lebih jimat n benda yg dibeli tu lg praktikal la kot..heheh..

hopefully baby kuarnyer xbesa mana..sempat la kang dier pakai bj newborn dier..aku tanya gak salesperson tu kalu newborn bule pakai sampai bape lama cam xbape membantu jek jawapan tu..tp btol gak la kot..da kalu baby iffah seminggu da xmuat..ai..susah ni..

baby ko dlu lahir bape kg iffah?

Adie said...

hahahhaha...mak aku mase tgh pilih2 tue kate...kalo panjang sgt dia nanti....jadik suar pendek. kalo tangan lak..tergantung jadik baju kurung kedah. hahahhaha.

Iffah said...

anak aku lahir berat dia 3.2kg, pjg dia 52.5cm..mmg xmuat ler jumper suit yg skali ngn socks tu...dok bli kat reject time ada sale n sgt comel, skali xmuat daa..
lg satu aku dlu bli barut (baby binder) yg jenis strap tu..sgt tidak bkesan..asyik2 t'alih je kdudukan dia..baik pkai yg org2 tua slalu buat tu, yg jenis ikat tali..dia grip sket kt perut..xde la prut baby masuk angin..

Iffah said...

oooppss beba..baby aku yg xmuat sminggu tu yg bodysuit ngn socks tu je..sbb kaki dia sgt pjg, so sangkut la..yg bj btg depan tu lama sket laa pakai..dlm 2bln lebih kot..ikut cpt mn baby membesar..biasanye 1st month baby akan naik 0.5-1kg..nk ckp byk pun susah haha..safe side next shopping borong yg 0-3mths yek..