Selamat Makan Banyak

on Wednesday, September 16, 2009

Kami sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepade sume yg slalu menjenguk2 blog ini. che-wah! mcm salam perantauan lak. hahahhah. Kami akan pulang berhari raya ke Kuala Kurau, Perak pade hari sabtu ini. Baju2 sudah siap....baju adief pon dah beli di Bak.... kopiah adief pon tok ma dah siap kait.

citer lain pulak.... semlm saye dan Kerol Laling pergi ke DSH utk buat physio. saye telah menambahkan lagi kecederaan saye apabila saye terjatuh dr tangga di gym. oh sgt sakit! tapi tetap bearable kerane cume terseliuh sahaje. panick jugak therapysts saye lantas mereka taruk ice pack oh saye benci ke kaki saye.

selepas itu.... di lobby kami telah terserempak dengan jiran kami yg baru seminggu melahirkan anak ke-2. gi sepital utk check up ngan gynae nye la. tibe2 ade sorang makcik yg gaye mak datin mane ntah dtg jenguk2 baby itu yg didukung oleh Auntie R (ibu jiran saye yg merangkap jiran saye juge)...."baru lahir keeeeeeeeee". saye dan Kerol Laling pon terus bla pegi ke kaunter pembayaran. alih2 makcik tadik gi situ gak. nak tau ape dia buat?

Makcik: sambil tgk2 pamphlet DSH nie dlm gambar nie... sume pekerja sini ke?
Cashier: haah....
Makcik: sini banyak overtime tak>
Cashier: muka dah pelik...bolehla...
Makcik: sape Menteri Kesihatan eh?
Cashier: sudah annoyed dan berkata sesuatu
Makcik: oooo bukan Chua Soi Lek eh?

pade ketika itu saye dan Kerol Laling terase seperti hendak gelak sambil guling2.

Saye: nie ade hidden camera ke ape ke nie bang? ke rancangan Bang Bang Boom ke....:))
jom kite bla...kang x pasal2 dia dtg lak. Makcik itu mmg sdg tgk2 ke arah saye.

p/s: sudah lame tidak dpt berpuase penuh seperti tahun ini. yayyyy!!! saye terpakse beli jeans bersize 28. demit! tapi longgar sket sebenonye di pinggang. sket jekla. belt penyelamat dunia. amek 27 lak, sangkut kat peha :)). xpe2...masih menaruh harapan ke size 26. sayang sungguh jeans2 lame. hailahhhh....bluehypo sungguh!

-ADIE-

2 comments:

senioritasara said...

aaaa ive to buy new jeans also...damn kan...sayang anak punye pasal.xpelaaaa...hehehe btw, selamat hari raya maaf zahir batin..

Adie said...

selamat ari raye to u n family. Enjoy ur hari raya di seberang sane haha. Xpe, rafiq ade... Kinda excited to celebrate 1st hari raya with a baby kan? Kan? Kan?