Hello World!!

on Wednesday, February 4, 2009

Hi nama saya Nik Adief. Saya lahir pada 02.02.09. Well done utk Dr.Maziah sbb kuarkan saya pada pkl 9.29 pagi, bole la rhyme ngan besday saya sket. Susah jugak saya nak kuar, sbb mommy saya kan sakit so doctor xle nak kasar2 sgt.
Photobucket
Saya kuar melalui teknik C-sect, doctor cam potong sket laparotomy ngan hysterotomy mommy saya, lps tu dia cam tarik2 saya kuar...masa tgh kuar tu saya sempat la toleh daddy saya tgh terjenguk2 dgn muka agak pucat tgk perut mommy saya kena potong sambil borak sket2 ngan mommy saya. Pastu nurse amek saya pegi lap2, masa tuh saya sempat lg sekali toleh daddy saya tgh tgk perut mommy saya kena jahit ngan dr.maziah dan nurse2. Masa tu muka daddy dah tak pucat sgt dh, maybe masa tu dia tgh pk sian wife dia bape kali dh kena operate sepanjang 2 thn ni. Pastu saya nampak dia senyum tgk saya ngan mommy, saya tau dia nak ckp thanks kt mommy masa tu tp mommy pun cam dah separa sedar dh so dia ciom pipi mommy je. Pastu lps saya kena lap2, nurse tu kasik saya kt daddy suh azankan. Naseb baik daddy cool je, dia azan cam x pjg sgt x pendek sgt. Just nice la. Kalo berlagu sgt, mesti makan masa juga nurse nk tunggu. Mule2 saya cemas juga ingatkan dia nak azan cam dalam tv tu, satu tgn kt telinga, satu tgn pegang saya, sayup2 saya tgk kt bawah..naseb baik x! Lps tu nurse tu bawak saya gi nursery pastu daddy pun kena kuar sekali, tinggal mommy sorang2 dalam OT sbb Dr.Maziah nak abeskan menjahit.
Photobucket
Saya dah balik umah dh pun ni, mommy tgh tdo, saya mmg suh dia tdo pun sbb saya tau dia penat.Saya pun tgh tdo ni. Daddy je yg blom tdo lg sbb dia kena berjaga2 takut saya bgn nnt.Saya saje je x kasik can kt dia, sape suh balik bercuti kejap je. Tp silap sket plan saya mlm ni sbb tok mama ngan mommy pun terpaksa join skuad berjaga td sbb saya terlebey nanges, cepat2 saya terus tdo lps tu.Sian mommy! Saya mmg dah nak bgn ni. Saya kasik daddy 5 minit je utk settlekan menulis nulis ni, pkl 5 jap lg kena teman saya ngan mommy,saya dh set dh ngan mommy nak bgn, minum susu! Oklah..nnt pape saya suh mommy plak update ok.See ya!
Photobucket

9 comments:

nad said...

halah sweetnye :D cute sgt la nik adief!! take care adie, congrats :)

Nanasue said...

cutenye!!!salam utk adie n baby ekk...

efairuz said...

comelnye baby rambut lebat..congrats!

Twiggy said...

congratulaaaaaaaaatiiiiooonnnnss!!!

Shila said...

congratssss adiii.~! best nya nehhh

Iffah said...

congrats adie n husband! lebat btul rambut adief..comel!!

zila said...

congrats adie n kerol!

nik adief sgt cute! :)

Aida Narina said...

Hi there,
Congrats to u for the cutie little nik adief.I'm in the middle of blog hopping and found ur blog from one of your friends. =)

Btw, i just started on a sales blog. Feel free to visit @
This is So Fashion.
Thanks darling!

*iza* said...

Hi adie&hubby, congrats...comel nye ur baby =)..take care ye adie...