Notes from a mommy to be p.7

on Tuesday, December 9, 2008

Helloooooooo mommy's boy!!! you r soooo big now. alhamdulillah.....great! he is now 1.67kg at 30 weeks 1 day compared to last appointment...1.06kg at 26 weeks. dr. maziah said.... alhamdulillah....dia punye growth normal.... and bile dah calculate2....berat dia nanti maybe plus minus 3.6kg! wowwww. so biggie anak mommy nie! hahahhahah. no wonder mommy seksa gile nak jalan skang.... dengan kaki yg belom fully recovered lagi.... hahahaha it's ok sayang..... mommy enjoys carrying you around!

Dr. Maziah: so...so far mcm mane?
Me: mcm biase lagi......braxton hicks yg dr 5 months tue....muntah2 lagi....
Dr. Maziah: you dah ade b***** m*** kan?
Mama: haah...dia dah ade dah
Dr. Maziah: bagosla..... senang la nanti. keluar2 jek dia dah cukup dah supply. hahahhaha. come....scan....
hm.... very active dia nie. ha tue dia nganga mulut tue. besar dah ur baby. berat dia pon ok. bagosla.... saket2 pon... u dah jage dia elok2 la dr dlm perut lagi....that's very good... heartbeat pon ok....see this chart.... dia still dlm normal punye line.... good.....
gender tau dah kan?
Me: boy kan?
Dr. Maziah: haah....boy.... nenek dia kalo nak confirmkan, nie....see this?
Mama: hahahhahhahah.
Dr. Maziah: ok...check u punye bp lak....ok..normal....
Nanti...next 2 weeks.....u bwk eh u punye x-ray result. ade?
Me: ade...
Dr. Maziah: sbb i nak tgk screw u kat sacrum tue. nak tau mcm mane nanti i nak buat. u kene admitted 1st feb tue.... kite operate u pagi 2nd feb tue...ok..tue jekla.... next appointment lagi 2 weeks la. kalau caesar nie nanti....bulat la kepala dia. hahhahaha.
Me: ha doctor....ubat pramilet dgn caltrate tue nak makan sampai 1hb tue ke mcm mane?
Dr. Maziah: tue makan sampai lepas bersalin. sbb tue utk susu jugak....mcm2 la....mmg elok.
Me: ok...thanks doctor.... assalamualaikum....
Dr. Maziah: w'salam....

ok...we'll see you on 2/2/09! cant wait to see you sayang! besar ke tak anak mommy nie nanti. hahahha. sampai ke tak 3.6kg ke lebih? hahahhaha. x kesahla.....janji sehat! kalo kecik pon....boleh besar kat luar.... kalo besar....abehla sume baju x muat. hahahhahha.

-ADIE-

9 comments:

beba said...

hohoho..besar sungguh..aku kang petang ni baru nk g check-up..hehe..xsabar lak nk tau da bape besar dier skang ni...:D

Adie said...

hahahahha...aku rase baby boy ko pon dah beso...lebey kurang aku nye agaknye. hahahhaha.

beba said...

hehehe..da 1.78kg da skang ni..lebih sket dari baby ko..maybe sbb tua seminggu kot..hehehe..:D kuarnyer kang lebih kurang la kot ek besar cam baby ko..3.6kg tu besar ke biase jek ntuk newborn baby ek?

Adie said...

bagos! bagos! ntah.... aku pon tatau la beso ke kecik kalo berat gitu.... tataula kot berat tulang jek kan? hahahhah. dah agak dah mesti berat sket sbb ko awal seminggu kan.... hahahahha sonok lak bile tau dia makin berat walopon makin seksa nak ngendong dia ke hulu ke hilir :)).

lott said...

elo beb! waahh...dah nak bersalin dah rupenye... hope all goes well nanti insya Allah.

Adie said...

hye kak lily.... thanks.... emmet cane la agaknye skang ek.... rindu lak tgk dia.

Iffah said...

hehe approx 3.6kg ek..semangat tu haha..xpe, nasib ceasar..kalo normal delivery mau penat nak push nik jr ;D

beba & adie, ntah2 anak korg ni sama birth date..biasa 1st baby kuar awal..baby aku kuar awal 9 hr hehe

Adie said...

hahahahha same date? hahahah. aku pon rase ko bersalin awal beba.... same date ke tak tue tatau la... sbb due date ko seminggu jek lewatnye pon... jarang org bersalin betul2 mase due date tue... so chances nak same tue, tinggi gak la... hahahha. skalik agik awal dr aku. hahahhaha.

beba said...

hahaha..ntah la tu..probability nk same or awal tu mmg ade la kot..hehe..xpon mana la tau kot2 si baby boy ni punctual lak orgnyer..nk gak kuar 10/2 tu..heheh..:p

aiyo penat ke nk kasi push..kena suh baby boy diet sket jgn sampai berat 3.6kg ni..hoho..:D